Oldtimers te koop


Smeerproducten

 

Miller Oils

Millers Oils komt uit Engeland, bestaat sinds 1887 en is producent van motor- en versnellingsbakolie, smeermiddelen en additieven voor klassieke motoren en voertuigen.
Tevens biedt Millers ook speciaal smeerolie voor motoren die methanol gebruiken als brandstof.
Smeerolie bestaat uit minerale basisolie eof een synthetische olie.
Mierale basisoliën kunnen bestaan uit bepaalde groepen natuurlijke koolwaterstoffen die onderling verschillende fysieke eigenschappen zoals viscositeit, vluchtigheid en thermische stabiliteit hebben.
Een synthetische olie is een soort kunstmatige olie met haast superieure eigenschappen waarvan voor autosmeermiddelen vaak, verslik je niet, polyalpaolefine (PAO) wordt gebruikt. PAO’s hebben een hoge viscositeitindex (VI), lage vluchtigeid, hoge thermische stabiliteit, bestand tot 230°C, een sterke oliefilm en zijn biologisch afbreekbaar (niet geheel onbelangrijk).
 

Penrite Oil

Voor het onderhoud maken wij gebruik van de olie- en smeermiddelenlijn van Penrite Oil. Onze jarenlange ervaring met deze producten bewijzen voor ons kwaliteit en veelzijdigheid.

Penrite Oil biedt een kompleet assortiment oliën en smeermiddelen voor klassiekers en oldtimers, zowel auto’s als motorfietsen en natuurlijk vele andere mogelijke toepassingen. De Penrite producten worden speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de originele specificaties van deze oude voertuigen, gebruikmakend van de modernste technologie en kennis op het gebied van smering en smeermiddelen. Moderne oliën zijn meestal niet het best geschikt voor uw klassieker, hoe goed het product ook is. Deze zijn vaak veel te dun en bevatten veel dopes die onnodig zijn of zelfs averechts kunnen werken in het geval van ouderwetse technieken en materialen.

Penrite gebruikt een zeer hoge kwaliteit basis-olie gecombineerd met geselecteerde toevoegingen en houdt daarbij heel duidelijk de klassieke auto en motorfiets in gedachten. Dit resulteert in een betere bescherming door hogere oliedruk, lager olieverbruik en het voorkomen van sludge vorming en “gumming”. Het assortiment van Penrite oil bestaat o.a. uit diverse gedoopte en ongedoopte motoroliën, versnellingsbak oliën, stuurhuis- en achteras oliën en diverse smeer-vetten.

Penrite Oil bestaat sinds 1926, dus zij maakte al olie voor uw klassieker toen deze nieuw was! Of het nu een MGB, een Jaguar E-type V12 of een W.O.Bentley is, een Citroen ID of een Bristol 401, Penrite is de enige die een complete range van smeermiddelen levert.

SWEPCO Oil

SWEPCO is een particuliere producent van hoogwaardige smeermiddelen, al sinds 1933 actief en in haar discipline de eerste en enige smeermiddelenproducent ter wereld die zich “Energy Star Partner” mag noemen.
 
Door de prestaties van de producten mogen zij ondermeer producten leveren aan diverse oliemaatschappijen, internationale ondernemingen als AP Moeller/Maersk, Akzo Nobel, Arcelor Mittal, Cargill, DSM, Goodyear, Volvo Trucks en uiteraard aan het Midden- en Kleinbedrijf in ruim 90 landen, verspreid over alle continenten. Hierbij zitten ondermeer diverse Porsche specialisten die naar volle tevredenheid ondermeer vet, motorolie en ATF gebruiken. Veelvuldig wordt gebruikt gemakt van de versnellingsbakolie, aangezien ondermeer bij Porsche er regelmatig schakelproblemen ontstaan, vanwege slijtage aan de synchromesh.
 
De voordelen die eerder genoemde relaties met de smeermiddelen van SWEPCO ervaren, zijn ondermeer:
– Minder vetverbruik;
– Afname energieverbruik;
– Consolidatie van smeermiddelen, eenvoudiger voorraadbeer;
– Lagere operationele temperaturen;
– Verminderde slijtage van onderdelen;
– Geen nadelige gevolgen die met (semi-)synthetische smeermiddelen van toepassing zijn;
– Zowel geschikt voor klassieke als moderne Porsches.
Al met al verlagen deze zaken uw onderhoudskosten, kapitaalinvesteringen, zoals kostbare revisies en in het slechtste geval uitval.